Συνεργασία με τη Monumenta για την υλοποίηση του έργου «Καταγραφή, συντήρηση και ψηφιοποίηση του Αρχείου της εταιρείας Εργοληπτική ΑΕ»

Ημερομηνία: 2020-2021
Τοποθεσία: Αθήνα

H “Αρχείων Τάξις” ανακοινώνει την συνεργασία της στο πρόγραμμα «Καταγραφή, συντήρηση και ψηφιοποίηση του Αρχείου της εταιρείας Εργοληπτική ΑΕ», το οποίο υλοποιείται από τη “MONUMENTA” με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αρχιτεκτονικά και τοπογραφικά σχέδια, φωτογραφίες, επιστολές, διοικητικά έγγραφα, οικονομικές μελέτες, διαφημιστικά έντυπα, 10.000 συνολικά τεκμήρια από το 1920 έως το 1956 θα περιέλθουν μετά την ολοκλήρωση του έργου στην Εθνική Βιβλιοθήκη, με στόχο να αξιοποιηθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα μαθητών και ενηλίκων, να ενταχθούν σε εκθέσεις, να συνδεθούν με την τοπική κοινωνία, να γίνουν ψηφιακά προσβάσιμα σε όλες και όλους.

Η “Αρχείων Τάξις” στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας έχει αναλάβει την παροχή συμβουλών σχετικά με το σύστημα ταξινόμησης του Αρχείου και τη συμπλήρωση των δελτίων περιγραφής των τεκμηρίων. Η εξασφάλιση της πρόσβασης του οποιουδήποτε στο σώμα του αρχειακού υλικού αφορά αποκλειστικά τη MONUMENTA και την ΕΒΕ.

Εκ μέρους της Αρχείων Τάξις, το έργο ανέλαβε ο Γιώργος Γάσιας.

Σχετικά δημοσιεύματα: https://www.snf.org/el/dorees/apodektes/m/monumenta/ypostiriksi-programmatos/

https://www.kathimerini.gr/culture/561200038/monumenta-kai-ethniki-vivliothiki-archeiothetoyn-ktiria-toy-mesopolemoy/