Η ομάδα μας

  • Home
  • /
  • Η ομάδα μας

Παναγιώτης Ανδριανόπουλος

Ιστορικός - Εκπαιδευτικός β/βαθμιας εκπαίδευσης

Γεννήθηκε το 1977 στην Καλαμάτα, σπούδασε Ιστορία στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Μεταπτυχιακό στο ΠΜΣ «Νεότερη και σύγχρονη ευρωπαϊκή και ελληνική ιστορία» του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πολιτικές Επιστήμες στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Μέλος του επιστημονικού σωματείου «Όμιλος για τη Μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας» (ΟΜΙΚ).

Στέφανος Βαμιεδάκης

Υπ. Διδάκτορας Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μεταπτυχιακό στο ΠΜΣ «Νεότερη και σύγχρονη ευρωπαϊκή και ελληνική ιστορία» του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ). Μέλος του επιστημονικού σωματείου «Όμιλος για τη Μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας» (ΟΜΙΚ).

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: τοπική ιστορία, κοινωνική ιστορία, ιστορία της εργασίας.

Γιώργος Γάσιας

Υπ. Διδάκτορας Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1976. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στο μεταπτυχιακό πρόγραμα «Νεότερη και σύγχρονη ευρωπαϊκή και ελληνική ιστορία» του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου σήμερα εκπονεί την διδακτορική του διατριβή. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών. Ενεργό μέλος σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Σύλλογος Καλομοιριωτών, Όμιλος Μελέτης Ιστορίας Κοινωνίας, Ερασιτεχνική ΑΕΚ, Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ).

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: ιστορία της υπαίθρου, ιστορία των πόλεων, ιστορία των σπορ.

Γιάννης Γονατίδης

Υπ. Διδάκτορας Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1983. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2007), όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία» (2014).

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών (Ι.Μ.Σ./Ι.Τ.Ε.), καθώς και σε προγράμματα καταγραφής και ταξινόμησης ιστορικών αρχείων βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: κοινωνική και οικονομική ιστορία, ιστορία της υγείας και των ασθενειών, ιστορία των πόλεων, ιστορία των αρχείων, αρχειονομία και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Χρήστος Χρυσανθόπουλος

Υπ. Διδάκτορας Ιστορίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1987. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2009) και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (2012). Ακόμα, ειδικεύεται σε ζητήματα επιστημών της εκπαίδευσης και της αγωγής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (M.Ed.) Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (2013). Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση και σε ερευνητικά προγράμματα σε διάφορους φορείς. Είναι μέλος σε επιστημονικά σωματεία.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: πολιτική και πολιτισμική ιστορία του 19ου αιώνα, ελληνική ιστοριογραφία, προφορική ιστορία και ιστορική κουλτούρα, τοπική ιστορία, διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς.

© Copyright 2016 - Αρχείων Τάξις by Mataroa